logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
img

Календар подій

Оголошеннявсі

Головна сторiнка

економічної теорії та конкурентної політики

.      

Адреса електронної пошти: etcp@knute.edu.ua


Кафедра економічної теорії та конкурентної політики є однією з базових кафедр університету. Вже понад п’ятдесят років вона забезпечує фундаментальну економіко-теоретичну підготовку здобувачів вищої освіти на всіх факультетах та спеціальностях ДТЕУ. Високопрофесійні науково-педагогічні працівники кафедри отримали визнання не лише у межах країни, але й за кордоном, зокрема, в Європейському Союзі. Кафедра відома своїми підручниками та науково-методичними розробками з таких дисциплін, як «Економічна теорія», «Макроекономіка», «Мікроекономіка», «Антимонопольна діяльність», «Державне антимонопольне регулювання», «Управління у сфері економічної конкуренції», «Аналіз і контроль концентрації суб’єктів господарювання», «Економічна політика держави», «Макроекономічний аналіз» та ін. Науково-педагогічні працівники кафедри відомі своїми монографіями, а результати наукових досліджень оприлюднюються як у визнаних українських журналах, так й у наукових міжнародних виданнях.

При кафедрі діє аспірантура та докторантура, постійно працюють наукові студентські клуби.

Освітній процес забезпечують дванадцять науково-педагогічних працівників, у тому числі чотири професори, шість доцентів, два старших викладача. 100% науково-педагогічних працівників кафедри мають наукові ступені докторів і кандидатів наук (докторів філософії).

Кафедра готує фахівців за освітніми програмами:

1.

Економіка галузевих ринків (спеціальність 051 "Економіка", ОС бакалавр, магістр);

2.

Менеджмент антимонопольної діяльності (спеціальність 073 "Менеджмент", ОС бакалавр, магістр);

3.

Економіка (спеціальність 051 "Економіка" ОС доктор філософії).


1. Економіка галузевих ринків (спеціальність 051 "Економіка", ОС  бакалавр, магістр)

Особливості програми. Поглиблене вивчення системи організації товарних й галузевих ринків, стратегій поведінки ринкових гравців. Орієнтація на вимоги замовників кадрів в особі підприємств та галузевих органів державної влади. Залучення відомих фахівців у сфері галузевої політики до навчального процесу.

Посади: ринковий аналітик; інспектор; економіст; економічний радник; економіст- аналітик; консультант з економічних питань; економіст з праці; економіст по плануванню галузевих виробництва; спеціаліст з бюджетного планування; фахівець з питань ціноутворення; начальник планово-економічного відділу; керівник підприємства; спеціаліст зі стратегічного планування; консультант з ефективності підприємництва тощо.


Детально інформацію по освітній програмі можна переглянути у Інформаційному пакеті:  

«Економіка галузевих ринків» освітній ступінь «бакалавр».

.

.

2. Менеджмент антимонопольної діяльності (спеціальність 073 "Менеджмент", ОС бакалавр, магістр)

Особливості програми. Орієнтація на вимоги замовників кадрів в особі підприємств та органів державної влади, насамперед Антимонопольного комітету України. Залучення відомих фахівців у сфері конкурентної політики до навчального процесу.

Посади: експерт-аналітик, консультант з питань управлінської діяльності, державний інспектор, інспектор-експерт з фінансової роботи, викладач, економіст, провідний і старший спеціаліст з управління в сфері економічної конкуренції, провідний спеціаліст відділу досліджень і розслідувань, науковий співробітник.

Кращі випускники: Свириденко Юлія  Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України, 

Нечитайло Ольга  - Державний уповноважений Антимонопольного комітету України,

Славінський Василь - директор Ukraine-Poland HUB,

Руденко Тетяна  - Координатор з моніторингу медичних закупівель у DOZORRO, адвокат.

Детально інформацію по освітній програмі можна переглянути у Інформаційному пакеті: «Менеджмент антимонопольної діяльності» освітній ступінь «бакалавр».

Детально інформацію по освітній програмі можна переглянути у Інформаційному пакеті: «Менеджмент антимонопольної діяльності» освітній ступінь «магістр».


3. Економіка (спеціальність 051 "Економіка" ОС доктор філософії)





16.06.2013
chronon
15173
остання редакція 17.04.2024
41046